Een Vrolijk Lentelied

Deze week is het vier jaar geleden dat de eerste repetitie van Mannenakkoord plaatsvond. De start van het koor valt precies samen met het begin van het voorjaar en in dat licht is het niet verwonderlijk dat één van de eerste nummers op het repertoire Een Vrolijk Lentelied van de Vlaamse troubadour Jan de Wilde is.

De Wilde neemt het nummer in 1972 voor het eerst op. Het is één van de nummers waarmee hij doorbreekt in Vlaanderen, hoewel de zinsnede De fallus impudicus staat al in bloei niet bij iedereen in gewijde aarde valt. In het lied komt ook de zo voor Vlaamse artiesten zoals Urbanus en Kamagurka kenmerkende liefde voor absurdisme terug (de blaadjes krijgen bomen).

Achttien jaar later neemt De Wilde onder productionele leiding van Henny Vrienten een nieuwe versie op voor zijn cd Hè Hè, waarop ook zijn beroemdste lied staat, De Fanfare Van Honger En Dorst. 

 

 

Schuiven naar boven