Fakkeltocht Eindhoven

Op dinsdagavond 24 december vindt de jaarlijkse Fakkeltocht Eindhoven plaats. Mannenakkoord is erbij! In samenwerking met Lopend Vuurtje zullen wij de deelnemers langs de route ondersteunen met een gezamenlijk optreden.

Al ruim 25 jaar is de Eindhovense binnenstad op kerstavond het decor voor de Fakkeltocht voor vrede en verdraagzaamheid. Duizenden mensen verzamelen zich op de avond van 24 december op het Wilhelminaplein om te benadrukken dat er in Eindhoven plaats is voor iedereen, ongeacht geaardheid, ras of afkomst. De avond begint om 18.30 met enkele toespraken, waarna om 19 uur de eerste fakkel ontstoken wordt en de stoet zich in beweging zet. Meer informatie over programma en route: www.fakkeltochteindhoven.nl

Lopend Vuurtje

Sinds 1983 bestaat Actiekoor Lopend Vuurtje, een koor voor “mensen die op zoek zijn naar inspiratie, naar maatschappelijke betrokkenheid, naar solidariteit met de medemens en naar een zangkoor met plezier”, aldus de website. Lopend Vuurtje zingt voornamelijk zelf geschreven liederen in de Nederlandse taal. Naast de fakkeltocht is het koor ook elk jaar te bewonderen bij de dodenherdenking bij het vrouwenmonument en bij elke gelegenheid waar aandacht wordt gevraagd voor onderdrukking, mensenrechten, vrede en milieu. Meer info: www.lopendvuurtje040.nl

Saamhorigheid tijdens Fakkeltocht Eindhoven

Eén van de liedjes die we gezamenlijk ten gehore zullen brengen is gebaseerd op de melodie van Oh When The Saints en heet De Fakkeltocht:                                                    De Fakkeltocht, de fakkeltocht/brengt mensen dichter bij elkaar/Loop met zijn allen voor de vrijheid/en de vrede overal

 

 

 

 

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schuiven naar boven