10 juni: uitwisseling met Wilhelminakoor

Op zondag 10 juni aanstaande vindt een korenuitwisseling plaats tussen Mannenakkoord en het Wilhelminakoor. Vanaf een uurtje of 5 ‘s middags zullen beide koren in Pand54, Prins Hendrikstraat 54 Eindhoven, afwisselend een dwarsdoorsnede van hun oeuvre laten horen. De toegang is gratis.

Wilhelminakoor

Het Eindhovense a capella mannenkoor Wilhelmina bestaat sinds 1998 en heeft als uitvalsbasis – hoe kan het ook anders – Café Wilhelmina. Het repertoire is zeer divers en bestaat onder meer uit Franse chansons (Brel) Ierse traditionals, Engelse popsongs (Beatles), swingende jazz-standards en Nederlandstalige liedjes (Meeuwis). Sinds 2 jaar staat het koor onder leiding van Jack Janssen. Hij volgde Lizzie Kean op, die niet alleen jarenlang de scepter zwaaide over het koor, maar ook verantwoordelijk was voor de prachtige arrangementen.

Schuiven naar boven